Op sommige websites resulteert een update naar Joomla 3.9.16 in een databasefout vanwege dubbele gebruikersnamen. Als dit gebeurt, raak dan niet in paniek - de upgrade is meestal zonder problemen voltooid en werkt zoals gewoonlijk. De resterende databasewijziging kan worden toegepast na het volgen van de onderstaande instructies.

Fouten gemeld
Gebruikers ontvangen een updatefout met betrekking tot een mislukte databasequery vanwege een dubbele sleutel in de tabel #__users van hun site bij het upgraden van Joomla 3.9.15 of ouder.

Versies beïnvloed - Algemene informatie
Dit heeft alleen betrekking op Joomla! versie (s): 3.9.16

Wat is de oorzaak
Uw website heeft meer dan één gebruiker in de tabel #__users met dezelfde gebruikersnaam. Dit is een beveiligingsprobleem omdat de verkeerde accounteigenaar toegang heeft tot het verkeerde account.

Hoe te repareren
U moet uw #__users-tabel in uw database controleren en eventuele dubbele gebruikersnamen corrigeren door oude gebruikersaccounts te verwijderen of de gebruikersnaam te wijzigen totdat alle gebruikersnamen uniek zijn. Als dit is voltooid, voert u, als u al een upgrade naar 3.9.16 hebt uitgevoerd, het hulpprogramma voor het herstellen van het databaseschema uit om de upgrade te voltooien (deze stap is niet vereist als u deze beoordeling uitvoert voordat u een upgrade uitvoert).

Joomla kan niet automatisch de juiste actie bepalen die moet worden ondernomen en kan deze stap daarom niet voor u uitvoeren - deze moet door u als site-eigenaar worden vastgesteld.

De volgende SQL-query kan in uw database worden uitgevoerd om te bekijken welke gebruikersnamen zijn gedupliceerd:

SELECT username FROM #__users GROUP BY username HAVING COUNT(*) > 1

Update zo snel mogelijk naar Joomla! v3.9.16
Geen tijd of kennis? Sluit een onderhoudscontract af bij ons. Voor de prijs hoeft u het niet te laten!
Maak altijd een backup alvorens u uw website update!

Nieuwste Joomla! versie

joomla versie